De Amateur Fotografen Vereniging Dorestad (A.F.V. Dorestad) is een vereniging van actieve vrijetijdsfotografen uit Wijk bij Duurstede en omgeving.

De Amateur Fotografen Vereniging Dorestad (A.F.V. Dorestad) organiseert in het E&E gasthuis een grote permanente expositie. Tevens hangen er verscheidene werken in de Praktijk voor Fysiotherapie Weustink gevestigd in het E&E Gasthuis aan de Gansfortstraat.

Stimuleren

Doel is om elkaar te stimuleren in het bereiken van een hogere kwaliteit in de eigen fotografie en te communiceren over foto’s. Je vindt er dan ook een podium en klankbord, je kunt discussiëren en hoort opbouwend commentaar over je eigen werk. En je maakt kennis met het veelzijdige werk van anderen. Als iets goed is zeggen we dat en eventuele kritiek is gemotiveerd: Je moet er mee verder kunnen. Foto’s worden met respect behandeld. Niemand drukt je in een bepaalde richting, je krijgt wel impulsen om je verder te ontwikkelen op de manier die je zelf kiest.

Contacten

Zolang je ergens een fotocursus volgt, krijg je meestal voldoende kritische begeleiding en stimulansen. Maar daarna? Vrienden en huisgenoten vinden je foto’s al snel 'mooi', of hebben weinig interesse. Dat schiet niet op. Als je meer wilt doen met je foto’s, kom je in een goede fotoclub al snel verder. Je vindt er de contacten om te communiceren over je werk en over de fotografie in al zijn facetten. Je treft er mensen, die met dezelfde fotografische problemen worstelen en anderen, die er oplossingen voor hebben. Zij kunnen je steunen en adviseren, je vindt geestverwanten en kunt er in elk geval veel leren.

Bijeenkomsten

A.F.V. Dorestad, opgericht op 31 augustus 2012, organiseert een driewekelijks bijeenkomst in de kantine van camping 't Boomgaardje, Wijkersloot 21 te Wijk bij Duurstede. Op die avond wordt er regelmatig een thema besproken om de amateurfotograaf naar een hoger plan te brengen. Tevens worden er fotografie uitjes georganiseerd. 

Contributie

De contributie bedraagt ca. 5 euro per avond; inclusief kopje koffie of thee. Per verenigingsjaar zal dat ongeveer 75 euro zijn.

Expositie

Van al onze gemaakte foto’s heeft eenieder een selectie gemaakt om deze, na een vakkundige inlijsting, aan het publiek te tonen. Deze zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het E&E Gasthuis achter de koffiecorner bij de liften en bij fysiotherapie Weustink (ook in het E&E). Verdere informatie is te verkrijgen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..